logo

Spetses – en interessant øy på mange måter!

Nå er jeg tilbake fra en liten ferietur her i Hellas. Forrige uke reiste jeg sammen med familien min til Spetses, en gresk øy som ligger i det Argosaroniske hav. Det tar bare et par timer å dra dit med båt fra Pireus, så det er et populært reisemål for folk som bor i Athen og gjerne vil tilbringe noen få dager et fint sted uten å reise så langt.

Spetses er en øy som blant annet spilte en stor rolle under den greske revolusjonen i 1821, og har derfor en historisk betydning for grekerne. Øyas arkitektur er veldig interessant. Man kan se en blandig av arkitektoniske stiler fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. Dette skal jeg komme tilbake til i neste innlegg. Det finnes også mange fine strender på Spetses. Min favoritt heter Agioi Anargyroi og ligger på baksiden av øya i forhold til havna. Nattlivet har også en god del å by på. Barer, nattklubber og restauranter finner man massevis av i den gamle havna (Palio Limani). Når det gjelder maten så er det selvfølgelig sjømat som frister mest når man befinner seg på et sånt sted! I tillegg lages det på Spetses en type tradisjonelle småkaker av mandler, som heter “amygdalota” og likner litt på marzipan med melis rundt.

Her ser dere noen bilder fra området mellom den nye og den gamle havna på Spetses. Det som er litt spesielt er at det ikke er lov å kjøre bil på øya. Så man kan leie moped, sykkel eller ta bussen hvis man skal et stykke. Det finnes også hester med vogner som brukes som transportmiddel og det er en morsom opplevelse å ta en liten tur med en av dem!

spetses1_ps

spetses2_ps

spetses3_psKommentarer er stengt.